De spiller, vi tæller

Af Lis Raabjerg Kruse, Gramex

De er for længst stoppet med at tælle, hvor mange udgivelser de spiller med på. På scenen er de sjældent særligt berømte, men i studiemiljøet er de berygtede. Kunstnerne på listen over de mest spillede i 2012 og dem, der høster de højeste beløb, når Gramex udbetaler penge, er hverken kendte ansigter eller solister, men derimod guitarister og perkussionister.

Danseorkesteret, Sneakers og Antonelli Orchestra er bare nogle af de bands, som Jacob Andersen har spillet med i. For 3. år i træk ligger den danske perkussionist på førstepladsen og er dermed den kunstner, der er blevet spillet allermest i radio og på tv i 2012.

Og man skal være tidligt ude, hvis man skal hamle op med den eftertragtede kunstner. Han startede nemlig allerede som studiemusiker i slutningen af 70’erne i en alder af bare16 år og gik i studiet nærmest dagligt op igennem 80’erne og 90’erne.

Han er således svær at bide skeer med – den danske nummer et – det samme gælder de resterende to kunstnere i Top 3: Perkussionist Rune Harder Olesen og guitarist Jonas Krag, der ligeledes har bevaret deres placering som henholdsvis nummer 2 og 3 siden 2010.

I det hele taget er det de færreste udenlandske kunstnere, der har formået at sprænge den danske dynamit og opnå en placering på den eftertragtede Top 10. Syv danske kunstnere er med på listen – i modsætning til sidste år, hvor kun fem var danske.

Trods dansk og ikke mindst studiemusiker-dominans, er der alligevel tre solister, der har sneget sig ind på listen: Thomas Helmig (7), Sanne Salomonsen (8) og Lis Sørensen (10) har alle udgivet så mange plader i tidens løb – der stadig er populære den dag i dag – at de kan blande sig med selv de mest eftertragtede studiemusikere.

 

FacebookTwitterGoogle+Google GmailPrintShare